Laat de kinderen genieten van het buitenleven

Nieuws

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opening vernieuwde speel- en dierenweide.

 

Zaterdag 4 juli waren alle oppaskinderen en ouders welkom om het nieuwe speelhuisje uit te proberen en de dieren te bekijken. De clown heeft het extra feestelijk gemaakt.

 

 

 

 

 

 

KinderopvangCorine is nu ook actief op Facebook.

www.facebook.com/kinderopvangcorine

 

 

 

 

 

 

Kinderopvangtoeslag 2015: kinderopvangtoeslagtabel 2015

 

Kinderopvangtoeslag 2015, wijzigingen

De kinderopvangtoeslag 2015 gaat voor sommigen iets omhoog. Nog belangrijker is dat de kinderopvangtoeslag ook nog in 2015 bestaat en niet is samengevoegd met andere toeslagen van de Belastingdienst of is gesneuveld bij de vermindering van de kindregelingen. Kinderopvang is een dure zaak en daardoor proberen meer ouders dan voorheen hun kind of kinderen bij een familielid onder te brengen. Dit effect werd vooral zichtbaar in 2013 toen flink op de kinderopvangtoeslag werd gekort. In 2014 werd de kinderopvangtoeslag weer op het oude percentage hersteld en dat blijft ook in 2015 zo.

 

Uurprijzen kinderopvangtoeslag 2015, wijzigingen

Door de indexatie gaan de maximale uurprijzen voor kinderopvang met 2% omhoog:

Maximale prijs per uur kinderopvang 2015 ten opzichte van 2014:

Soort kinderopvang Leeftijd Tarieven per uur in 2014 Tarieven per uur in 2015
Dagopvang 0-4 jaar € 6,70 € 6,84
Buitenschoolse kinderopvang 4-12 jaar € 6,25 € 6,38
Gastouderopvang 0 - 12 jaar € 5,37 € 5,48

 

voor het volledige artikel kijk op de volgende link;

http://financieel.infonu.nl/belasting/140364-kinderopvangtoeslag-2015-kinderopvangtoeslagtabel-2015.html

 

 

 

nieuwe slaapkamer

 

We hebben een nieuw fris slaapkamertje op de benedenverdieping voor de oppaskinderen gemaakt.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

De nieuwe oogst 

Waarom is boerderijkind gezonder?

kind op de boerderij
Statistieken wijzen uit dat opgroeien op een boerderij voor kinderen niet noodzakelijk alleen maar meer risico's oplevert dan 'veilig' in een Vinexwijk. Integendeel, op het gebied van allergieën en aandoeningen aan de luchtwegen is het risico op de boerderij juist alleen maar kleiner, blijkt uit onderzoek.
Hoe die verschillen precies ontstaan, daar zijn de wetenschappers nog naar op zoek vertelt onderzoeker Dick Heederik. 'Maar stadskinderen zouden er volgens mij goed aan doen op jongere leeftijd regelmatig een tijdje op een boerderij te verblijven of in contact te komen met dieren. Af en toe een bezoek aan bijvoorbeeld een kinderboerderij of een vakantie doorbrengen op een boerencamping helpt al, stelt Heederik. Hij is als epidemioloog verbonden aan de Universiteit van Utrecht.
Heederik en zijn mede-wetenschappers verklaren het gezondheidsverschil uit de op de boerderij opgedane contacten met micro-organismen. 'Door diercontact is er meer blootstelling aan micro-organismen, bijvoorbeeld via rauwe melk. Daarnaast is er natuurlijk direct contact met dieren of gewoon door inademing van stof uit de stal. Het immuunsysteem ontwikkelt zich daardoor anders dan bij kinderen in een stedelijke omgeving. Dat gebeurt wereldwijd. Ook in Afrika vind je dat terug. Het resultaat is bijvoorbeeld minder allergieën of astma.

Vermoedens
Het blijft tot nu toe bij sterke vermoedens. Sluitende wetenschappelijke bewijzen zijn tot dusver niet gevonden. Heederik: 'het mechanisme is nog niet helemaal ontrafeld. Veel factoren die zorgen voor een hogere resistentie hangen samen. Het lijkt niet één 'beestje' dat het doet. Bijzonder is dat kinderen die maar enkele keren, bijvoorbeeld in de vakantie, tijd op een boerderij doorbrengen, al minder kans op astma hebben. Eenmaal ouder blijven ze die bescherming houden. Als je hét micro-organisme zou vinden dat daar verantwoordelijk voor zou zijn, dan zou je daar veel aan hebben.' 
Maar Heederik gelooft daar niet zo in. In ons lichaam leeft een complex aan micro-organismen, ook wel het microbioom genoemd. Vermoedelijk is het een samenspel van al deze organismes samen, ons lichaam en het microbioom. 'Interactie zorgt ervoor dat we zijn wie we zijn. Op de boerderij ontwikkelt het bioom zich mogelijk anders dan in een stadse omgeving. De inwendige darmflora moet de goede samenstelling hebben, anders kun je aandoeningen ontwikkelen als astma en allergie, maar mogelijk ook andere ziekten.'

Sleutel
De afgelopen jaren is in Nederland en andere Europese landen uitgebreid onderzoek verricht onder boerderijkinderen tot zestien jaar. Gezocht wordt naar de beschermingsmechanismen die allergieën tegengaan. Maar de doorbraak is nog niet bereikt, zegt Heederik. 'Het zou mooi zijn, omdat je die sleutel dan mogelijk kunt toepassen op de algemene bevolking.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

OPEN DAG

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

reclamebord aan de N333 (Blokzijl-Steenwijk) met op de achtergrond onze boerderij.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Artikel in de Steenwijker Courant

Het gaat over het begin van mijn kinderopvang op de boerderij, hoe de kinderen lekker buiten kunnen genieten en dat er flexibele dagen/tijden mogelijk zijn.

Artikel in de Steenwijkercourant

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~